Oppskrifter

Kategorier

Oppskrifter  » Sei med sellerikrem, syltet stangselleri, skogsopp, soyasmør og chips

Sei med sellerikrem, syltet stangselleri, skogsopp, soyasmør og chips

img

4 stk stk seiporsjoner

1 stk sellerirot

1 stk sitron

0,5 dl helmelk

3 ss kremost naturell

200 gr syltet stangselleri

Chips

0,3 dl steinsoppsoya (fungi)

4 stk finhakkede sjalottløker

3 stk hvitløk

1,5 pk usaltet smør

200 gram skogsopp (røyksopp, kantarell, piggsopp)

Fremgangsmå​te:

- Kok soyasuasen og sjalottløken til løken er myk.

- Grovhakk hvitløk og kok dette med 200 gram smør til hvitløken begynner å bli gylden. Sil av smøret og tilsett soya med løk.

- Rens og kutt selleriroten og kok den mør i melk. Sil av melken og kjør den i foodprosessor med kremost. Smak til med salt og sitronsaft.

- Stek skogsoppen i smør og krydre med salt og pepper.

- Stek fisken i smør til den er gylden og sprø. Krydre med salt og pepper. Øs over det varme smøret til den er klar.

Annrett det hele. Dekorer med sprø potetchips og dill.