Maki sushi


Sushi trinn for trinn. I stedet for rå laks, kan man også bruke røkt, gravet, varmrøkt, reker osv. Kun fantasien setter grenser.
Print Recipe
Porsjoner
4
Porsjoner
4
Sushi trinn for trinn. I stedet for rå laks, kan man også bruke røkt, gravet, varmrøkt, reker osv. Kun fantasien setter grenser.
Print Recipe
Porsjoner
4
Porsjoner
4
Ingredienser
Alternativ 1
  • 500 g Røkt laks EPDnr 2532372
  • 5 dl Sushiris Tilsett riseddik. Kok og tilsmak etter pakken
  • 6 stk Noriark
  • 1/2 stk Agurk
  • 1 stk Avocado
  • 1 stk Vårløk
Alternativ 2
  • 500 g Håndpillede luxusreker EPDnr 1883875
  • 5 dl Sushiris Tilsett riseddik. Kok og tilsmak etter pakken
  • 6 stk Noriark
  • 1/2 stk Agurk
  • 1 stk Mango
Porsjoner:
Instruksjoner
  1. Kok opp ris som vist på pakken, og vent til denne er romtemperert. Bland vann og et par ss eddik til å dyppe fingrene i underveis i tilbredningen av rullene. Da klistrer ikke risen seg fast i fingrene.
  2. Kle bambusmatten med plastfolie før bruk, dette gjør det enklere. Plasser et ark noritang på matten. Fordel et lag med ris øverst på arket (ikke som vist på bildet)
  3. Legg reker eller strimler med laks, agurk og advocado/mango på risen. Rull sammen ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake.
  4. Klem rullene god sammen, smør ett lag med eddikvann på kanten av arket for å "lime" rullen sammen.
  5. Skjær opp i 8 biter.
Notater

sushi steg for steg

Del denne oppskriften
Powered byWP Ultimate Recipe