Laks SoShiok


Laks SoShiok
Print Recipe
Porsjoner
4 persjoner
Koke/steketid
45 min
Porsjoner
4 persjoner
Koke/steketid
45 min
Laks SoShiok
Print Recipe
Porsjoner
4 persjoner
Koke/steketid
45 min
Porsjoner
4 persjoner
Koke/steketid
45 min
Ingredienser
  • 4 stk Lakseporsjoner EPDnr 1177807
  • 1 pakke Myk tofu
  • 2 stk Vårløk
Tamarind ingefær saus
  • 100 g Sjalottløk
  • 30 g Hvitøk
  • 1 stk Sitrongress
  • 100 ml Oliven olje
  • 10 g Tørket rød chili
  • 10 g Blå ingefær
  • 10 g Ung ingefær
  • 100 g Chili paste
  • 75 g Tamarind paste
  • 50 ml Calamansi lime juice
  • 5 g Salt
  • 50 g Sukker
  • Ristet hvitløk og fersk coriander Smak til.
Porsjoner: persjoner
Instruksjoner
  1. Forbered laksen med salt; Laks tåler endel. Sett ovnen på 70°C og bak i 35 minutter.
  2. Bland sjalottløk og hvitløk med en teskje oliven olje.
  3. Bland sitrongress, tørket rød chili, blå ingefær og ung ingefær med 1 teskje oliven olje.
  4. Brun sjalottløk og hvitløkblandingen i en panne. Mix deretter inn blandingen med sitrongress, tørket rød chili, blå ingefær og ung ingefær. Kok i 30 minutter til oljen separerer seg fra pasten. Pass på varmen.
  5. Når pasten er avkjølt tar du 180g og blander med tamarind juice, lime juice, salt og sukker. Kok opp og la det deretter småkoke i 5 minutter.
Notater

Servering:

Plasser vårløk midt på fatet. Fordel tynne skiver myk tofu over vårløken. Topp med laksen. Dryss sprø hvitløk og korriander over. Server på en sjø av tamarind ingefær saus.

Del denne oppskriften
Powered byWP Ultimate Recipe