Klippfiskpizza med hvitløksdressing


Vil du ha oppskrift på spennende hverdagsmat?

Pizza er en favoritt hos de fleste, og denne med klippfisk blir garantert ikke et unntak.

 

Klippfiskpizza med hvitløksdressing
Print Recipe
Porsjoner
4
Koke/steketid
20 min
Porsjoner
4
Koke/steketid
20 min
Klippfiskpizza med hvitløksdressing
Print Recipe
Porsjoner
4
Koke/steketid
20 min
Porsjoner
4
Koke/steketid
20 min
Ingredienser
Topping
  • 300 g Gryteklar klippfisk EPDnr 1312602
  • 100 g Tomat, soltørket
  • 1 stk løk
  • 100 g Oliven Sort
  • ost Revet
Pizzadeig
  • 25 g Gjær
  • 2 dl Vann
  • 0,5 dl Olivenolje
  • 1 ts Salt
  • 500 g Hvetemel
Pizzasaus
  • 5 stk Tomat
  • 1 fedd Hvitløk
  • 2 ss Timian
  • 2 ss Oregano
  • 2 ss Olivenolje
  • 2 ss Tomatpuré
  • Salt og pepper Smak til
Hvitløksdressing
  • 1 fedd Hvitløk
  • 6 ss Lettrømme
  • 4 ss Majones
  • Sitron
  • Salt og pepper
Tilbehør
  • Ruccola salat
Porsjoner:
Instruksjoner
  1. Sett stekeovnen på 220 °C.
  2. Skjær klippfisk i biter
  3. Grovhakk soltørkede tomater, løk og oliven.
Pizzadeig
  1. Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olivenolje, salt og mesteparten av hvetemelet.
  2. Arbeid til en fast, glatt deig, og sett til heving i ca. 30 minutter.
  3. Kjevle deigen utover et bakepapir smurt med olivenolje.
Pizzasaus
  1. Grovhakk tomat, og finhakk hvitløk, timian og oregano.
  2. Ha olivenolje i en kasserolle og varm tomatene på middels varme.
  3. Tilsett hvitløk, timian, oregano og tomatpuré.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Smør pizzasaus over pizzabunnen og ha revet ost over.
  6. Fordel klippfisk, soltørket tomat, løk og oliven over osten, og drypp litt olivenolje over.
  7. Stek pizzaen i stekeovnen til bunnen er sprø og osten er gyllen, ca. 10 minutter.
Hvitløksdressing
  1. Finhakk hvitløk, og bland sammen med lettrømme og majones.
  2. Smak til med saften av sitron, salt og pepper.
Notater

Server pizzaen med hvitløksdressing og ruccolasalat drysset over.

Del denne oppskriften
Powered byWP Ultimate Recipe